Jablečný chia pudink

27.10.2021

Chia pudink je taková vděčná dobrota, která se hodí jak na snídani, svačinu, nebo třeba dezert.

Dneska pro vás mám jednoduchý recept na chia pudink v podzimním skořicovo jablíčkovém kabátku, tak pojďme hned na něj.


Jablečný chia pudink

*Plant Based   *Nuts free   *Gluten Free   *Příprava: 15 min

INGREDIENCE

  • 40 g chia semínka
  • 2 ks jablka
  • Šťáva z 1⁄2 - 1 ks citrónu
  • 1-1,5 čl skořice
  • Špetka soli
  • 1⁄2 čl kokosový olej
  • 20 g javorový sirup (nebo jiný)
  • 130 + 200 ml voda
  • Rostlinný jogurt nebo tvaroh

INGREDIENCE

Jablka zbavíme jadřince a nakrájíme je na kostičky.

Poté je dáme do hrnce s kokosovým olejem a opečeme je i se skořicí a sirupem lehce do

zlatava.

Poté k nim přilijeme cca 130 ml vody a necháme je rozvařit do měkka.

Jablka lehce rozmačkáme vidličkou, přidáme k nim zbytek vody, chia semínka, šťávu z

citrónu, špetku soli a vše pořádně promícháme tak, aby se všechna semínka od sebe

oddělila a byla namočená.

Vzniklou směs dáme do misky a necháme ji aspoň na hodinu odstát, aby semínka

nabobtnala a vytvořila strukturu pudinku.

Doporučuji pudink nechat odstát přes noc v lednici.

Dobrou chuť!

Mohlo by ti také chutnat


Dýňový krém je záležitost, která je na podzim naprosto nepostradatelná.

Chia pudink je taková vděčná dobrota, která se hodí jak na snídani, svačinu, nebo třeba dezert.

Dýňový krém je záležitost, která je na podzim naprosto nepostradatelná.

Vymýšlet stále něco nového k obědu nebo večeři je někdy pěkná makačka, obzvlášť když chcete, aby jídlo bylo kvalitní a plné živin.

Co je nového


Dýňový krém je záležitost, která je na podzim naprosto nepostradatelná.

Chia pudink je taková vděčná dobrota, která se hodí jak na snídani, svačinu, nebo třeba dezert.

... ...