Skořicový šneci (bez kynutí)

18.10.2021

Která sladká dobrota je na podzim neodmyslitelná?...

...SKOŘICOVÝ ŠNECI!

... / ROLKY nebo jakkoli téhle dokonalé voňavé dobrotě říkáte!

Jediná jejich vada je ta, že musíte dobu čekat, než vám vykyne těsto a pak jsou oproti tomu hned pryč... a právě proto jsem si pro vás dnes připravila recept u kterého nemusíte čekat, než vám nakyne těsto a můžete si tohle skořicové nebe udělat během hodiny! 

Ovšem to, že vám aspoň tu hodinu po upečení ještě vydrží a nebudou hned snědené vám už zaručit nemůžu, ba naopak dávám varování, že asi nevydrží a než se nadějete, tak se budou všichni se spokojenými bříšky a chuťovými buňkami olizovat až za ušima a plech bude prázdný!


Skořicový šneci

*Plant Based   *Nuts Free   *Příprava: 60 min   *Porce: 10 ks

INGREDIENCE NA TĚSTO

  • 600 g hladká špaldová mouka
  • 15 g mletá skořice
  • 12 g prášek do pečiva
  • 1⁄2 čl sůl
  • 120 g kokosový olej
  • 235 g jablečné pyré (přesnídávka)
  • 100 g javorový sirup

INGREDIENCE NA NÁPLŇ

  • 200 g jablečné pyré
  • 10 g mletá skořice
  • 40 g třtinový cukr

POSTUP

V míse smícháme mouku, skořici, prášek do pečiva a sůl.

Poté do suchých ingrediencí zapracujeme změklý olej, pyré a sirup.

Vše zapracujeme do pevného těsta, které dáme chvilku bokem.

Ve druhé míse smícháme pyré, skořici a cukr.

Těsto rozválíme na lehce pomoučeném vále do cca 3 mm tlustého obdélníku, který

zarovnáme oříznutím do pravidelného obdélníku. (Ořízneme nerovné okraje)

Oříznuté okraje opět zapracujeme do pevného těsta, které opět vyválíme do tenkého

obdélníku.

Na první (pravidelný) obdélník rozprostřeme zhruba 2⁄3 skořicové náplně.

Poté na první plát těsta s náplní položíme druhý už nerovný plát těsta, který pomažeme

zbytkem náplně.

Těsto poté zamotáme od širších stran do rolády, kterou nakrájíme na menší šneky.

Šneky rozrovnáme do formy vyložené papírem na pečení.

Náplní, která nám vyteklo při zamotávání, šneky potřeme a dáme je péct na 180°C na 40 -

45 minut. 

Během pečení šneky 1-2x potřeme směsí javorového sirupu s trochou vody, která

nám vytvoří sladkou krustičku.

Dobrou chuť!

Mohlo by ti také chutnat


Dýňový krém je záležitost, která je na podzim naprosto nepostradatelná.

Vymýšlet stále něco nového k obědu nebo večeři je někdy pěkná makačka, obzvlášť když chcete, aby jídlo bylo kvalitní a plné živin.

Dýňový krém je záležitost, která je na podzim naprosto nepostradatelná.

Chia pudink je taková vděčná dobrota, která se hodí jak na snídani, svačinu, nebo třeba dezert.

Co je nového


Dýňový krém je záležitost, která je na podzim naprosto nepostradatelná.

Chia pudink je taková vděčná dobrota, která se hodí jak na snídani, svačinu, nebo třeba dezert.

... ...